Stable

Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag-meny

Fira att er kärlek är något i hästväg med en middag på Stable. Eller så kan du ta på dig förklädet och överraska hemma. Om du kör på det sistnämnda så kom ihåg, den viktigaste ingrediensen är kärlek! (Och börja helst med efterrätten dagen innan.)

Äter du hos oss får du nedan meny för 249 kr per person. Boka bord på 031-139040.

FÖRRÄTT
Toast Skagen (2 pers)

Du behöver:

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt. Finhacka även löken och dillen (OBS, spara två dill kvistar till servering). Lägg räkor, lök och den hackade dillen i en bunke blanda med majonnäsen. Riv sedan lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft ner i bunken. Smaksätt med salt, peppar, dijonsenap och parmesan.
  2. Rosta formbrödet (Godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) och lägg på salladen samt Skagenröran. Avsluta med en dillkvist på toppen och en skiva citron på sidan.

HUVUDRÄTT
John Scott’s Steak (2 pers)

Du behöver:

Sås:

Tillbehör:

  1. Stycka köttet i 200g portionsskivor om du inte köpte färdigskivade. Krossa pepparkorn. Rulla kanterna på köttet i rikligt med peppar och salt.
  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs lök, paprika och grönpeppar i kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter (utan att bränna). Tillsätt fond, vatten och grädde. Låt småkoka några minuter. Smaka upp med konjak, salt och peppar.
  3. Hetta upp matfettet i en panna. Stek köttet på medelhög värme någon minut på varje sida. Lägg i ugnsfast form tillsammans med cocktail i ugnen på 175 grader och ugnsstek till önskad stekgrad.
  4. Fritera i fritös: sänk dina pommes frites i fritösen och fritera tills de får en gyllenbrun färg.
    Fritera i kastrull: Värm upp frityrolja i en större kastrull. Sänk ner dina pommes frites och fritera till de fått en gyllenbrun färg.
  5. Lägg upp kött och pommes frites för sig på en snygg tallrik med de ugnsstekta cocktailtomaterna på köttet. Servera såsen i en fin skål på sidan.

EFTERRÄTT
Jordgubbstryfflar (2 pers)

Du behöver:

  1. Mixa de tinade jordgubbarna med sockret. Koka upp detta tillsammans med honungen så du får en len blandning.
  2. Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Häll den varma jordgubbsblandningen över chokladen i tre omgångar. Rör hela tiden så att chokladen smälter. Tillsätt champagnen/mousserande vin samt det rumstemperade smöret och rör slätt. Låt stå över natten i kylskåp. (Eller spara tid och sätt in den i frysen i fyra timmar.)
  3. Rulla kulor av blandningen som stått i kylskåpet över natten.
  4. Skiva de färska jordgubbarna fint och lägg på en tallrik tillsammans med jordgubbstryfflarna. Pudra lätt lite kakao över och servera.

Fick du lite panik nu? Boka bord hos oss istället så får du maten serverad för 249 kr / person. Välkommen!

Till bordsbokning >