Linnégatan

Nyheter

Vi visar fotbolls-EM!

Posted on

Vi visar alla EM-matcher, välkommen in eller boka bord i förväg. Vid bordsbokning krävs att alla i sällskapet äter.

Vi ses!

Alla Hjärtans Dag-meny

Posted on

Alla Hjärtans Dag-meny

Förrätt
Exotisk skaldjurscocktail med saffranscremé

Varmrätt 1
Baconlindad kalvytterfilé med rödvinsreducerad oxkind samt potatisägg

Varmrätt 2
Halstrad svensk fjällröding med örtsmakad potatispuré samt skaldjursviergé

Välj till
Delikat Cognacstryffel

Exotisk skaldjurscocktail med saffrans cremé /2 personer

• 40 g räkor
• 40 g kräftstjärtar
• 40 g mango
• 40 g papaya
• 10 g mixsallad
• 5 g röd chili utan frö
• 0,5 dl rapsolja
• Salt och peppar
• 2 citronklyftor

• 2 msk cremé fraiche
• 1 knivsudd saffran
• 2 kvistar dill

Gör så här
Skär mango, papaya, chili i små tärningar
Blanda sedan detta med räkor/kräftstjärtar i lite olja
rör runt smaksätt med salt och peppar
lägg nu mixsallad i botten på ett valfritt glas, placera skaldjursröran ovanpå.
Toppa nu cocktailen med saffranscremé dillkvist samt citron

Baconlindad kalvytterfilé med rödvinsreducerad oxkind samt potatisägg /2personer

• 2*140 g kalvytterfilé
• 2*20 g bacon
• 2*20 g oxkind/kokt
• 2dl rödvinsreduktion
• 250 g mjölig potatis
• 1 st äggula
• 2msk rapsolja
• 10 g Salt och peppar
• 50 g soltorkad tomat

Gör så här
Parera köttet från eventuella senor
För stek, sedan köttet runt om så den får en fin yta.
Linda nu bacon runt köttet sätt fast med en cocktailpinne
Salta och peppra efter behag
Rödvinsreduktion

• 2dl rödvin
• 2msk farinsocker
• 1msk tomatpuré
• 2st persiljestjälkar
• 1st rödlök
• 2dl mörk fond
• 1msk maizena

Gör så här
Fräs lök, tomatpuré, periljestjälkar
Tillsätt rödvin, låt reducera, tillsätt sockret och mörkfond
Smaka av, red av med ev. maizena och vatten
Oxkind
Att koka oxkind kan ta upp till 3 timmar
denna kokas med buljong, lagerblad, timjan, lök, rödvin
det finns även att köpa färdig (vilket kan vara att rekommendera)

Potatisägg
Koka potatis i lättsaltat vatten, pressa eller slå potatis till en mosig konsistens
Tillsätt sedan olja och äggula, soltorkadtomat i strimlor, salt och peppar.
Klä sedan en stor sked med plastfilm 2 lager, forma till ägg
Baka av i ugn 175 grader i 10 min

Halstrad svensk fjällröding med örtsmakad potatispuré samt skaldjursvierge

• 2 *150 g rödingfilé (halstras, lätt brynt i smör)

Skaldjursvierge

• 20 g rödlök
• 1 dl grädde
• 0,5 dl skaldjursfond
• 1 tsk tomatpuré
• 1 tsk maizena
• 1 msk kallpressad rapsolja
• 0,5 dl vittvin
Gör så här

Fräs lök, tomatpuré, vitt vin. Tillsätt grädde, skaldjursfond. Reducera ned, smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizena i vatten
Innan servering mixas sås med kallpressad rapsolja detta får såsen att spricka samt
framhäva smakerna

Potatisuré

• 250 g mjölig potatis
• 10g basilika
• 10g persilja
• 10 g salt och peppar
• 1 dl grädde
• 1 msk kallpressad rapsolja

Gör så här
Koka potatis i lättsaltat vatten, värm på grädde, mixa örterna i rapsolja
Blanda allt till en slät grön puré avsmaka, tillsätt ev. salt och peppar

Cognacstryffel

• 200 g mörk choklad 60%
• 1 dl grädde
• 2msk eau de vie
• 2msk socker

Gör så här
Värm socker och grädde,
Värm chokladen i vattenbad (ej direkt på spis)
Häll försiktigt i den smälta chokladen i gräddblandningen och tillsätt cognac
Rör detta kraftigt så den inte spricker lägg i formar klädda med plastfilm eller i silikonformar (exempelvis hjärtan) låt svalna i kyl några timmar.

Se Handbolls-EM hos oss!

Posted on

Vi kommer att följa våra svenska herrar under deras resa i Handbolls-EM.

Turneringen startar på fredag och på lördag äntrar Sverige turneringen.

Fram till och med den 16 januari (lördag) så är det möjligt att delta i ett EM-tips här på JS Sports Pub, kom in till oss på John Scott’s på Linnégatan och fyll i vårt EM-formulär för att vara med i tävlingen om trevliga priser, det är helt gratis att vara med i tävlingen!

Välkomna!

Quiz och Lunchbuffé tillbaka den 11/1

Posted on

Efter uppehåll under jul- och nyår så är både quizet och lunchbuffén tillbaka.

Lunchbuffén serveras måndag-fredag mellan 11.30-14.30

Quizet hålls varje måndag, med start klockan 19.00.

Välkomna!

Juluppehåll för lunch och quiz

Posted on

Lunchen tar uppehåll från och med den 18/12 då sista lunchen för året serveras.
Vi är tillbaka med lunch igen den 11/1-16.

Quizet tar också det uppehåll, sista quizet för året hålls den 21/12.
Vi är tillbaka med quiz igen den 14/1-16.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
/John Scott’s Linné med personal