Om John Scott’s

Vår idé

John Scott’s är ett pubkoncept under Ipswich93 och skapades för att ge folket ett andra vardagsrum, få dem att umgås tillsammans utanför hemmet. Den första puben öppnade på Göteborgs fingata, Avenyn, under våren 2013.

Den genuint brittiska känsla som du som gäst möts av innanför dörrarna där ska alltid finnas på John Scott’s. Du ska även kunna, precis som hemma, dricka och äta det som just du gillar. Därför har vi med kärlek för dryck ett ölrum med över 30 ledningar öl och cider upp till våra barer. Maten lagar vi i våra kök som alltid ligger i närhet till dig som gäst.

Vi välkomnar dig till John Scott’s och påminner dig om att beställa i baren enligt brittisk pubtradition.

Varför John Scott’s?

Historien om John Scott’s börjar i slutet av 1700-talet i ett område i Göteborg, ett område vid namn Wohlfahrts ängar. Byggnaderna i detta område var byggda efter engelsk stil och dessutom var tomtägaren Jacobina Scott, född Barclay, gift med en engelsman, pastor John Henry Scott. Därför döptes området snart om till Engelska kvarteret. 1867 köpte staden marken av familjen Scott. Sedan dess har området och dess fastigheter steg för steg moderniserats, men de karaktäristiska engelska inredningsattributen lever kvar i dagens John Scott’s, namngiven för att hedra de ursprungliga tomtägarna.

 

Välkommen in på närmsta John Scott’s!